Een Botanero is een Latijns-Amerikaanse mix van een bar, restaurant, cantina en proeflokaal in één. Deze swingende mix hebben we naar Rotterdam gehaald en willen we graag met jullie delen. Bij Botanero Rotterdam serveren we cocktails, bieren, wijnen, hapjes (botanas) en gerechten om samen van te genieten. Uit onze keuken komen Zuid-Amerikaanse gerechten met een Rotterdamse twist: altijd huisgemaakt en vers, lokaal én exotisch. Botanero biedt voor ieder wat wils: vlees, vis of vega(n).

Onze chefs maken creatieve interpretaties op traditionele gerechten, die bovenal gewoon erg lekker zijn. De ingrediënten komen zo veel mogelijk van lokale, Rotterdamse leveranciers. De chef kookt met biologisch vlees, duurzame vis en kraakverse groenten, waar mogelijk in het seizoen. De kaart bestaat uit vis, vlees, vegetarische en vegan gerechten om te delen.

Botanero’s bartenders kennen hun klassiekers. Van Margarita tot Old Fashioned, van Negroni tot Pornstar. Met huisgemaakte ingrediënten als een citroensherbet, grapefruit-rabarbersoda met jasmijn, eekhoorntjesbrood infused bourbon en rabarberijs geven zij de all-time favourites een extra dimensie. Wil je iets nieuws proberen, of weet je niet goed wat te kiezen? Wij helpen je graag om jou smaken in een glas te krijgen.

Een blik naar de lonkende flessen achter de bar en zie dat wij heilig in deze filosofie geloven Een speciaal plekje in ons hart hebben Mexicaanse ‘agave spirits’ mezcal en tequila. Een zeer uitgebreide collectie met de allerbeste, artisanale mezcal en tequila van Mexico kun je hier drinken. Verder schenken we met zorg geselecteerde spirits uit alle windstreken, van Jamaicaanse rum tot lokale gin’s uit Schiedam. Veelal van kleine producenten en altijd onderscheidend in smaak, kwaliteit en ambacht.

Categorieën

Locatie

Google Reviews

4,5
341 reviews
  • Femke Hollander
    Femke Hollander
    een maand geleden

    Afgelopen zaterdag hebben wij als vriendenuitje een Spirit (tequilla) tasting gedaan met een man of 9. Het was ontzettend gezellig en 100% aan te raden! Met ontzettend veel lachen tussendoor zijn we meer te weten gekomen over het restaurant Botanero, de geschiedenis van tequilla en van de drank zelf. Er werd goed rekening gehouden met het schenken van water en hapjes tussendoor. Na de proeverij bleven we uiteraard hangen voor meer cocktails en nog 2 tequilla dranken. David - onze tequilla schenker die avond - ontzettend bedankt. Het is een avondje voor de boeken! Tot snel ;)

  • Guus Janssen
    Guus Janssen
    een maand geleden

    Ter gelegenheid van de verjaardag van twee vrienden naar Botanero geweest. De zaak toont geweldig gezellig alleen verpest de overdreven harde muziek de sfeer. Hoewel we echt lekker hebben gegeten heeft deze zaak één grote achilleshiel: de prijs/kwantiteit verhouding. De kwaliteit is prima maar de porties zijn onredelijk klein. Bij de vraag of we een bordje nacho's konden krijgen werd ons verteld dat die niet in het restaurant maar alleen op het terras geserveerd werden. Uiteindelijk bestel je daarom voor iedereen vrijwel twee volwaardige hoofdgerechten en ben je ruim 300,- euro lichter. Al met al echt een aanrader wanneer je niet op de portemonnee zit en een erg kleine eter bent. Anders zou ik mensen adviseren een andere zaak uit te zoeken.

  • C K
    C K
    8 maanden geleden

    Wat een leuke tent! Wij zijn gaan lunchen op zondag, en wat hebben we genoten. Leuke bediening, gezellige muziek, lekker eten (de bbq stond aan) dus we komen zeker terug.

  • Telissa Schreuder
    Telissa Schreuder
    3 weken geleden

    De tip: laat 1 van de botanero's je adviseren en verassen met de cocktails! Gisteravond zorgde Zara voor ons en ze nailde het elke keer weer! Áltijd gezellig en áltijd goede cocktails hier 🚀👩‍🚀 oh en de churros met donkere chocolade saus....🤤

  • Frank van der Burg
    Frank van der Burg
    2 jaar geleden

    Eten is op zich lekker. Voor 5 uur kun je beperkt iets eten, wat jammer is voor een cocktailbar. Bites waren op zich lekker, maar weinig verrassend. Hoofdgerechten waren lekker, waar in sommige gevallen in disbalans. Een groot stuk vlees en een klein beetje groente. Vriendelijk personeel, maar niet echt klantgericht. We waren hier voor het eerst en niemand nam de moeite om ons van advies te voorzien. Toen we de ober wezen op de disbalans op hun borden kregen we te horen dat hun ‘pratos’ geen hoofdgerechten waren. Ook de zogeheten speciaals vallen daar blijkbaar onder. Gelet op de kaart met veel vlees met slechts 1 optie wat wellicht als bijgerecht kan fungeren, vraag ik me af wat we dan wel hadden moeten bestellen.

Review schrijven

Geef een reactie

Gesloten

Openingstijden