Een Botanero is een Latijns-Amerikaanse mix van een bar, restaurant, cantina en proeflokaal in één. Deze swingende mix hebben we naar Rotterdam gehaald en willen we graag met jullie delen. Bij Botanero Rotterdam serveren we cocktails, bieren, wijnen, hapjes (botanas) en gerechten om samen van te genieten. Uit onze keuken komen Zuid-Amerikaanse gerechten met een Rotterdamse twist: altijd huisgemaakt en vers, lokaal én exotisch. Botanero biedt voor ieder wat wils: vlees, vis of vega(n).
Onze chefs maken creatieve interpretaties op traditionele gerechten, die bovenal gewoon erg lekker zijn. De ingrediënten komen zo veel mogelijk van lokale, Rotterdamse leveranciers. De chef kookt met biologisch vlees, duurzame vis en kraakverse groenten, waar mogelijk in het seizoen. De kaart bestaat uit vis, vlees, vegetarische en vegan gerechten om te delen.
Botanero’s bartenders kennen hun klassiekers. Van Margarita tot Old Fashioned, van Negroni tot Pornstar. Met huisgemaakte ingrediënten als een citroensherbet, grapefruit-rabarbersoda met jasmijn, eekhoorntjesbrood infused bourbon en rabarberijs geven zij de all-time favourites een extra dimensie. Wil je iets nieuws proberen, of weet je niet goed wat te kiezen? Wij helpen je graag om jou smaken in een glas te krijgen.
Een blik naar de lonkende flessen achter de bar en zie dat wij heilig in deze filosofie geloven Een speciaal plekje in ons hart hebben Mexicaanse ‘agave spirits’ mezcal en tequila. Een zeer uitgebreide collectie met de allerbeste, artisanale mezcal en tequila van Mexico kun je hier drinken. Verder schenken we met zorg geselecteerde spirits uit alle windstreken, van Jamaicaanse rum tot lokale gin’s uit Schiedam. Veelal van kleine producenten en altijd onderscheidend in smaak, kwaliteit en ambacht.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Frank van der Burg
een maand geledenEten is op zich lekker. Voor 5 uur kun je beperkt iets eten, wat jammer is voor een cocktailbar. Bites waren op zich lekker, maar weinig verrassend. Hoofdgerechten waren lekker, waar in sommige gevallen in disbalans. Een groot stuk vlees en een klein beetje groente. Vriendelijk personeel, maar niet echt klantgericht. We waren hier voor het eerst en niemand nam de moeite om ons van advies te voorzien. Toen we de ober wezen op de disbalans op hun borden kregen we te horen dat hun ‘pratos’ geen hoofdgerechten waren. Ook de zogeheten speciaals vallen daar blijkbaar onder. Gelet op de kaart met veel vlees met slechts 1 optie wat wellicht als bijgerecht kan fungeren, vraag ik me af wat we dan wel hadden moeten bestellen.
Ebo Eppenga
2 maanden geledenZiet er gezellig uit van buiten met sfeervolle verlichting en van binnen ook leuk ingericht. De bar is vrij compleet met een ruime keuze. Helaas vielen de cocktails wat tegen. Bij een cocktail bar verwacht ik toch wat meer feest in je glas dan alleen een vrij standaard glas, extreem veel ijs en een gemixed drankje. De nacchos moesten we helaas een half uur op wachten en werden geserveerd met een lauwe kaassaus waar wellicht ooit kaas naast heeft gelegen. Misschien hadden wij net een slecht moment te pakken, de volgende meer geluk want het ziet er wel leuk uit!
Aykut Yumak
2 maanden geledenWe gingen voor een gezellige avond, maar als je 5 druppels whisky krijgt met 20 ijsblokjes, dan is de sfeer gauw verpest…. Gemist kans. Ik kom er nooit meer.
lee verschuren
3 jaar geledenPerfecte aanvulling voor de éé na mooiste stad van Nederland (achter Breda) ;) Super combi's van knappe cocktails met botanero's. De zaak bied ook heerlijke bites and diner gangen.. Als je het lastig vind om te kiezen kan de ervaren crew ook iets maken wat past bij jouw smaak.. van Tim Collins tot Gin Bassils smash cocktails... of wiskey sours.. maar natuurlijk ook 'virgin' varianten.. 10/10 would recomend.. helemaal happy
Mieke C
9 maanden geledenHeel gezellige sfeer, lekkere cocktails en vriendelijke bediening ook lekker eten, wel wat prijziger.