Bier, zweet en tranen. Geboren en getogen Delftse jongens Jon, Sander en Thijs zijn bezig met de verbouwing van wat voorheen het Griekse Restaurant ‘Olympia’ was. Het realiseren van hun ‘jongensdroom’ om een ​​brouwerij te openen in hartje Delft. Tijdens het harde enten, hakken op steen, beuken en graven, dwalen hun gedachten af ​​naar de vele mogelijkheden om uitstekend bier te maken. Blond, Bock, IPA, Weizen … wanneer CRACK! Wat? Plots staren de drie mannen in een grote, onverwachte, gewelfde ruimte onder de vloer.

Onder begeleiding van ‘Archeologie Delft’ wordt de middeleeuwse kelder uit 1300 opgegraven en verkend. Scherven van een middeleeuwse bierpul zijn opgegraven! Hun droom werkelijkheid maken. De kelder lijkt ooit als brouwerij te hebben gediend, per toeval of door het lot? Van het verleden naar het hier en nu, het is tijd dat de biercultuur nieuw leven inblaast.

Locals, studenten, toeristen, bierliefhebbers, iedereen is welkom! Complimenten aan de brouwerij is een sfeervolle biertuin met buitenbar gelegen op de Heilige Geest begraafplaats, nu met trots het “Brouwplein” genoemd. Delftse Brouwers in het Delftse Brouwhuis op het Brouwplein, zo simpel is het. Drankje. Eten. Smaak. Proost. Zingen. Lachen. En Marvel!

Categorieën

Locatie

Google Reviews

4,7
486 reviews
  • Jeroen Brummer
    Jeroen Brummer
    7 maanden geleden

    Heerlijke plek om na een stadswandeling de voeten rust te geven op het terras en te genieten van de vele lekkere bieren die hier geschonken worden. Goed advies van kundig en attent personeel. Naast de vele bieren is de lunch/dinerkaart ook uitgebreid! Aanrader. En... als man bevoorrecht om vanaf de pisbak de bar een beetje in de gaten te houden! 🍻

  • Eric Stoller
    Eric Stoller
    in de afgelopen week

    Mijn vrouw nam onze twee kleine kinderen hier mee voor een vroeg diner. Ze wachtte en wachtte tot hun eten arriveerde. Om er vervolgens achter te komen dat de bestelling nooit door de ober is geplaatst. En toen het eten eindelijk kwam, zat er een pikante saus op die niet op het menu stond. Bovendien was er geen bestek of servetten aanwezig. Een zeer teleurstellende ervaring.

  • Marcus Zimmerhackl
    Marcus Zimmerhackl
    8 maanden geleden

    Borrelplankje en als drankje Weizenbier. De Weisswurst op het Borrelplankje was geen Weisswurst. Dus noem het dan geen Weisswurst. De obazda (Beierse kaas) was prima maar anders dan in Beieren . Voor €30 had ik meer verwacht.

  • Stieneke Koning
    Stieneke Koning
    3 maanden geleden

    Super leuk gehad; lekkere biertjes en heerlijk gesnackt. Vriendelijke bediening met een goed verhaal over de oude brouwerij. Wij werden verrast met sterretjes om de ervaring onvergetelijk te maken. En dat is ze gelukt! We komen ZEKER terug.

  • Ron Bronsteijn
    Ron Bronsteijn
    3 maanden geleden

    Geweldige uitstraling, lekkere biertjes en de bediening is super, top muziekkeuze

Review schrijven

Geef een reactie

Nu open

Openingstijden