Brood komt uit onze bakkerij, honing van de bijen-kolonie op het dak, kruiden uit onze eigen daktuin, olijfolie uit onze boomgaard in Portugal.
Onze koks werken met hele dieren, groenten van lokale boeren, en alles wordt ambachtelijk bereid.
Ons eten is gewoon tof.
Niet alleen dat eten veranderd door de seizoenen heen, ook het Ketelhuis zelf! Speciaalbier en spontane feestjes in de lente, steenoven pizza, funky cocktails en live muziek in de zomer, barbeque en bokbier in de herfst, houtvuur en rode wijn in de winter.
Sinds 2011 is het Ketelhuis de huiskamer van Strijp S, de plek waar eten, drinken, kunst en cultuur elkaar ontmoeten.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Cheryl Smit
7 maanden geledenWe dachten lekker een hapje te eten op mijn vriend zijn verjaardag. We waren al vaker hier geweest.. maar zo slecht dat het dit keer was. Na een terugkoppeling aan de gastvrouw bleek dat de goede chef die er voorheen zat weg was en het restaurant is overgenomen door nieuwe eigenaren. Nieuwe eigenaren die in de meeste gevallen zoals ook hier blijkt, willen bezuinigen en om het maar even zo te noemen een restaurant kapot maken tegenover wat het was. Wat voorheen huisgemaakt vers zuurdesem brood was, kregen we nu oud en droog brood met een boter die wel huisgemaakt was maar te laat was uitgehaald waardoor het niet smeerbaar was en het brood kapot maakte. Vervolgens kregen we het voorgerecht. Voor mijn vriend paté en voor mij coquille, de portie was wat minder maar de paté vond hij erg lekker de “brioche” was wederom oud. Voor mij was de portie oké omdat de coquille te vissig was tegenover normaal. We hebben gewacht , gewacht en gewacht en stonden op het punt om te gaan toen de gastvrouw naar ons toe kwam omdat ze zag dat het wel erg lang duurde… langer als een uur zat er tussen voordat het hoofdgerecht op tafel kwam. Wat, tot onze schrik niet zo lang had hoeven duren gezien de portie. De entrecote wat overigens het duurste van de kaart was nog geen 100gr vlees entrecote slechts zo’n 25 gram en een klein lepeltje stoofvlees. Dit terug gekoppeld en een bakje friet erbij besteld want bij de entrecote zaten slechts 3 halve krieltjes. Het bakje friet kwam pas toen het allemaal op was, en was zo doorbakken dat je een op een brok olie beet terwijl het bakje friet wat bij mijn hoofdgerecht zat perfect was. Iets gaat daar niet goed in de keuken. Koffie en water van het huis aangeboden. Water uiteindelijk niet gekregen haha. Foto’s erbij gepakt van de vorige keren om de porties te vergelijken en ik zou ze hier graag bijvoegen om te laten zien waarom je hier niet meer heen moet gaan. Opmaak was beter, smaak was beter, prijs kwalitateit verhouding beter. De foto’s spreken na mijn verhaal voorzich maar voor de duidelijkheid; de buiten foto’s zijn voorheen en de binnen foto’s van dit menu met huidige uitbater. Wij beide komen uit de horeca en dachten eerst van wij zijn de pech tafel waar alles fout gaat. Maar terugkijkend nogmaals op de porties van vorige keren was het geen pech maar echt bezuinigen.
Karlijn Thoonen
3 weken geledenNa meerdere keren een teleurstellende ervaring gehad te hebben mbt diner, een 1-ster review. De prijs-kwaliteit verhouding van het eten is ondermaats (26eu voor een bloemkool uit de oven met wat saus en een eetlepel puree), de bediening werkt niet efficiënt en lijkt zich niet te bekommeren om wat er mis loopt. Ons eten voor 5 personen duurde ontzettend lang. Na 1,5 uur wachten na het voorgerecht vroegen we waar het eten bleef, maar niemand kon er iets over zeggen. Daarnaast bleek toen (pas) dat 1 van de gerechten niet meer beschikbaar was en er iets anders besteld moest worden. We hadden dit zelfs voor het bestellen nog gecheckt, maar tevergeefs. Kleine gerechten voor bedragen richting de 30 euro, van een oké - kwaliteit. Ik kom graag bij het Ketelhuis voor een fris biertje op het terras, maar niet meer om aan tafel te gaan.
Frans Walter Knaapen
3 weken geledenPrima plek voor een paar biertjes, maar na opnieuw teleurgesteld te zijn, durf ik hier geen gasten meer mee te nemen voor een diner. Na onze bestelling moesten we 1,5 uur wachten op ons hoofdgerecht, waarna ons werd gevraagd: "Wachten jullie op het voorgerecht of hoofdgerecht?" De keuken of bediening kon ons daarna niet vertellen hoelang we na 1,5 uur no g moesten wachten op onze gang. Hoewel we vooraf hadden gevraagd wat er beschikbaar was op de kaart, kregen we toen het hoofdgerecht geserveerd zou worden te horen dat een besteld gerecht niet beschikbaar was. Het hoofdgerecht was een klein liflafje waarvoor de hoofdprijs werd gevraagd, en de friet werd pas geserveerd nadat ik mijn hoofdgerecht al op had. Daarnaast heb ik zelf een plateau met onze drankjes aan de bar opgehaald omdat ik zag dat deze al 10 minuten stonden te verschralen. En ook, na dit eerst gevraagd te hebben aan de bediening, zelf maar peper en zout gehaald voor bij het hoofdgerecht. Er werd geen compensatie proactief aangeboden vanuit de bediening, en pas na protesteren kregen we enige tegemoetkoming.
Orly Vlot
8 maanden geledenIk had een leuke avond. Ik ben gewend dat het ketelhuis informeel maar toch een leuk niveau eten en service heeft. Ik vond het tegenvallen, het voelde een beetje alsof er de kantjes vanaf werd gelopen, zowel met het eten als de service. Rauwe champignons in de soep waren bijvoorbeeld gewoon slordig. Daarnaast was het erg fris binnen.
Jules Overes
10 maanden geledenEnglish below: Goede sfeer in het restaurant met een kaart gefocust op seizoensproducten. Het restaurant is ingericht in de industriële sfeer van strijp-s. De keuken kookt slim modulair en herbruikt goed ingrediënten in meerdere gerechten. Hoofdgerechten waren goed en smakelijk, de desserts hadden meer aandacht verdient maar waren prima. De wijnkaart was zeer beperkt maar bevatte een combinatie tussen smakelijke bekende wijnen en wat uitdagende, onbekende wijnen. ____________________ Good atmosphere in the restaurant with a menu focused on seasonal products. The restaurant is decorated in the industrial atmosphere of strijp-s. The kitchen cooks cleverly modular and reuses ingredients in multiple dishes. Main courses were good and tasty, desserts could have deserved more attention but were fine. The wine list was very limited but contained a combination between tasty well-known wines and some challenging, unknown wines.